Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Torra destinarà el seu augment de sou a organitzacions socials

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una maniobra que ha sorprès. Torra ha decidit recuperar una de les pagues extres que li va ser retirada al president de la […]

Redacció 02/08/2018
El president de la Generalitat, Quim Torra / ACN

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una maniobra que ha sorprès. Torra ha decidit recuperar una de les pagues extres que li va ser retirada al president de la Generalitat el 2012. Aquesta paga, també va ser retallada a tots els alts càrrecs de la Generalitat: directors, secretaris generals, consellers i vicepresident.

El 2015 però tots la van recuperar excepte el president. Algunes fonts assenyalen que Torra també l’hauria volgut tornar a percebre i exposen però que la intenció és donar-la per complet a entitats de la societat civil.

El fet que Torra hagi decidit recuperar aquesta paga extra ha portat moltes crítiques, que l’han acusat d’apujar-se el sou un 5% respecte als seus predecessors Carles Puigdemont i Artur Mas.

D’aquesta manera, Torra passarà ara a cobrar 146.925,7 euros. El president hauria decidit destinar part del seu sou, concretament la part proporcional a la paga extra a organitzacions benèfiques com l’Associació Catalana pels Drets Civils, Proactiva Open Arms i una entitat de suport als discapacitats.

Els funcionaris hauran d’esperar

Tot i el caràcter social de la mesura, no ha quedat exempta de polèmica. La setmana passada el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ja va advertir als representats sindicals dels funcionaris que aquest any la Generalitat no retornaria el 10% de la paga extra del 2013 ni tampoc l’extra del 2014. I per tant, tampoc les aplicacions dels increments salarials a Catalunya pactats a nivell estatal.

El Parlament però, va aprovar fa dos mesos, la convalidació de dos decrets llei, que ja havien estat prèviament aprovats pel Gobierno, sobre el retorn del 20% de la paga extra a funcionaris de la Generalitat del 2012.