Dissabte, 19 de setembre de 2020 - Edició 786
La República

Torra demana a Torrent que cessi el secretari general del Parlament per no “obeir” el ple

El president de la Generalitat insta la Mesa a assumir la responsabilitat de publicar les resolucions sobre la monarquia

Redacció
Redacció 10/08/2020
Quim Torra, a la Universitat Catalana d'Estiu de l'any passat / ACN

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat al president del Parlament, Roger Torrent, el cessament del secretari general de la cambra. Per a Torra, Xavier Muro té “el deure d’obeir el ple” i si no ho fa ha apuntat que Torrent “té el deure de cessar-lo”. A través d’un missatge a Twitter, el president de la Generalitat també ha emplaçat a Torrent i a la Mesa del Parlament a “assumir la responsabilitat” de publicar la resolucions sobre la monarquia, que s’han publicat mutilades al BOPC per no contravenir el Tribunal Constitucional. Muro ha argumentat que ha d'”impedir o paralitzar qualsevol actuació jurídica o material” que pugui suposar l’incompliment de les sentències del TC.

 

Torra també s’ha queixat que amb la publicació incompleta de les resolucions aprovades pel ple es repeteix una situació similar a quan se li va retirar la condició de diputat. En aquella ocasió Muro va ordenar retirar-li l’acta de diputat.

Relacionats