Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

Torra cita Aragonès dijous a Palau en relació a l’acord PSOE-ERC

Cop de timó del president que presagia una crisi de Govern

Redacció 31/12/2019
El MHP Quim Torra i el vicepresident Pere Aragonès mirant en direccions oposades

L’estabilitat del Govern català trontolla arran de les negociacions entre el PSOE i Esquerra Republicana. El president de la Generalitat, Quim Torra, i el vicepresident, Pere Aragonès, entre ahir i avui s’han parlat dues vegades per telèfon i Torra ha citat el dirigent d’esquerra dijous al Palau de la Generalitat.

Justament dijous que ve, dia 2 de gener, hi ha convocat el Consell Nacional d’ERC que ha de ratificar el pacte PSOE-ERC. Segons es va anunciar ahir, aquest pacte, a més d’una consulta sobre els acords resultants, inclou una mesa de negociació entre governs.

Des de presidència de la Generalitat no s’acaba de veure de quina manera l’acord entre el PSOE i ERC inclou el govern. O s’aclareix bé o es deixa palès que l’acord és entre partits i que no implica el govern.

JxCat no se sent vinculat

Junts per Catalunya ja ha deixat clar que el partit no se sent vinculat al pacte entre Esquera i el PSOE i l’ha qualificat de decebedor. Segons la portaveu al Congres, Laura Borràs, es tracta d’una falta de lleialtat amb la meitat del govern i el president Torra. Borràs però no ha volgut aclarir si això podria afectar a l’Executiu.

“Una mesa de negociació que no coneixem, que per nosaltres no és vinculant, perquè no hi hem participat. Hem conegut aquest acord que se’ns anuncia quan ja ha estat tancat. No em sembla ni una mostra de lleialtat ni una mostra de respecte, ni cap al govern ni cap al president de la Generaltat.”