Divendres, 3 d'Abril de 2020 - Edició 617
La República

Torra anuncia el confinament de tot Catalunya pel coronavirus

Demana que el Govern Espanyol actuí i accepti aquest tancament per a fer-ho efectiu

Redacció
Redacció 13/03/2020

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat el confinament de tot Catalunya per evitar una major propagació del coronavirus al territori.

En aquest sentit, el president de l’executiu català ha demanat que el govern espanyol accepti la proposta i faci la seva feina per fer-ho possible. per ajudar-lo. Cal que ho faci en aquelles infraestructures que no depenen directament de la Generalitat com els aeroports, els ports i els trens.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest divendres al vespre el confinament de tot Catalunya restringint les entrades i sortides del país per evitar el “col·lapse” del sistema sanitari. El cap de l’executiu ha demanat la col·laboració del govern espanyol perquè limiti l’accés als ports, aeroports i vies ferroviàries, de les quals té competència. En aquest sentit, assegura que el Govern s’anticipa a una evolució “massa ràpida” del coronavirus a Catalunya i ha agraït la “solidaritat” i el “sacrifici dels ciutadans”. “La pandèmia ens posa a prova i demostrarem que la societat catalana és solidària i responsable”, ha reblat.

En una compareixença en què no hi ha hagut mitjans i on s’han seleccionat algunes de les preguntes que els periodistes han enviat de manera telemàtica, Torra ha insistit en la necessitat que el govern espanyol tanqui ports, aeroports i accessos ferroviaris per combatre la pandèmia.

Adreçant-se a la ciutadania catalana també ha demanat que s’evitin el viatges i qualsevol activitat “que no sigui imprescindible”. “És el moment de frenar, d’aturar-nos, d’evitar moviments que puguin perjudicar-nos”, ha afirmat el president de la Generalitat.

També ha assegurat que els serveis d’emergència que depenen del Govern estan “preparats” per confinar el país, i ha indicat que l’estat d’alarma que ha anunciat aquest divendres el govern espanyol “pot ajudar” en la petició que el Govern fa a l’executiu de Pedro Sánchez perquè tanqui les infraestructures del transport situades a Catalunya que depenen de l’Estat.

Relacionats