Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Tornar a investir Puigdemont? De veritat?

Junts per Catalunya té moltes esperances en la decisió del Tribunal de Justícia de la UE en referència a la immunitat d’Oriol Junqueras, ja que creuen que també es podrà […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 09/12/2019
Imatge de l'expresident Carles Puigdemont, reunit amb JxCat a Bèlgica el 9 de desembre del 2019. Foto: Natàlia Segura/ACN

Junts per Catalunya té moltes esperances en la decisió del Tribunal de Justícia de la UE en referència a la immunitat d’Oriol Junqueras, ja que creuen que també es podrà traslladar al seu líder, Carles Puigdemont. Els jutges de Luxemburg estan avaluant el cas del líder d’ERC, gràcies a la feina d’Andreu Van den Eynde i la resta de l’equip d’advocats del partit. Amb tot, l’habilitat comunicativa i de màrqueting dels postconvergents és tan gran que tanmateix, bona part de l’atenció mediàtica se la continua emportant l’expresident.

Avui en una atenció als mitjans després d’una reunió de grup a Bèlgica, Junts per Catalunya no ha descartat que en cas d’inhabilitació de Torra, es pugui tornar a intentar investir Puigdemont. Tot això, també, calculant que si Junqueras guanya el seu cas d’immunitat, això també afectarà positivament el ‘president legítim’, que podria ser eurodiputat, cosa que, calculen, podria ser que li donés dret a tornar a trepitjar Catalunya. Són molts peròs, molts condicionals, i moltes coses que haurien d’anar bé –també el cas de l’extradició, que continua pendent.

En qualsevol cas, és surrealista pensar que l’Estat li deixarà la via lliure per presentar-se a una investidura encara que perdi tots els casos a Europa. I, en aquest cas, el president del Parlament, Roger Torrent, tornaria a tenir una papereta difícil que reobriria ferides. Tot plegat, unes especulacions que no han confirmat a Bèlgica –de fet, han dit que no n’han parlat–, però que tampoc han desmentit.