Dimecres, 7 de desembre de 2022 - Edició 1595
La República

Torna el llibre ‘On és l’Estel·la?’ després d’esquivar les querelles dels sindicats policials espanyols

El tercer títol de la sèrie arriba un any després de l’arxivament de la causa oberta per injúries

Agències 18/03/2022
La coberta de 'On és l'Estel·la? Història de Catalunya' Data de publicació: divendres 18 de març del 2022, 07:00 Localització: Barcelona Autor: Cedida a l'ACN per Comanegra

“Torna l’Estel·la més guerrera, satírica i divertida que mai”. Així han anunciat des de l’editorial Comanegra el tercer títol de la sèrie ‘On és l’Estel·la?’ que sortirà a la llum el pròxim 23 de març, aquest cop dedicat a fer un repàs a la Història en clau catalana.

Aquesta nova aventura de l’Estel·la arriba gairebé un any després de l’arxivament de la causa contra l’editorial i l’il·lustrador Toni Galmés oberta arran d’una denúncia de JUPOL, el sindicat de la Policia Nacional. I és que el primer volum retratava els fets de l’1-O i les protestes de 2017 de manera satírica i els agents van considerar que s’injuriava el cos policial, tot i que finalment van veure esclafades les seves ànsies de repressió.

En aquest tercer títol de la sèrie -‘On és l’Estel·la? Història de Catalunya’-, els lectors acompanyen la protagonista a través de diferents episodis històrics per jugar a trobar-ho tot. L’altra novetat és l’estrena de l’il·lustrador Xevidom, en el lloc de Toni Galmés. Galmés és l’autor dels dos primers volums de la sèrie i també del puzle del diari de confinament de l’Estel·la (2020).