Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Toluges celebra aquest diumenge el campionat mundial de la botifarra catalana

|

- Publicitat -

El proper diumenge 28 de maig se celebrarà al poble de Toluges (Rosselló, Catalunya Nord) el campionat mundial de la botifarra catalana. El concurs, organitzat pel Catalan Saucisse Club, aplegarà 12 carnissers finalistes que seran avaluats per un jurat.

Publicitat

Els criteris per avaluar la millor botifarra catalana estan ben marcats. En primer lloc, es tindrà en compte l’aspecte visual de la botifarra crua: aquí hi entra la qualitat del picat i l’equilibri entre carn i greix, així com el color i la qualitat del procés d’embotit. No hi pot quedar aire entre el budell i la carn i ha de presentar una mida regular d’un diàmetre entre els 26 i els 28 milímetres. El segon criteri d’avaluació és l’aspecte de la mateixa botifarra un cop cuita: el color daurat i la textura. Finalment, se n’avaluarà el gust, prestant especial atenció al fet que hi hagi una presència equilibrada de pebre i que no hi hagi un xcés de sal.

Els restaurants locals de Toluges oferiran durant tot el cap de setmana receptes de botifarra per acompanyar l’esdeveniment. La festa ja començarà dissabte a la tarda amb una actuació de discjòqueis i, a la nit, amb un concert del grup MassBeat. El diumenge a les 11 del matí també hi haurà una actuació musical del grup Aïoli Beach seguit de discjòqueis i l’actuació del grup The Woop. Els premis es lliuraran diumenge a les 3 de la tarda.

Et pot interessar  [Efemèride] 1675: Francesc Puig i Terrats és assassinat pels francesos a Perpinyà
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió