Edició 1884

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023
Edició 1884

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023

The Tyets i Julieta actuaran a Londres en un nou projecte de difusió de la cultura catalana

El concert l’organitzen Bona Gents, una iniciativa que vol ser la porta d’entrada de la nova escena musical de Catalunya al Regne Unit

|

- Publicitat -

The Tyets i Julieta actuaran el 8 de desembre al London’s Scala Club. El concert l’organitzen Bona Gents, una iniciativa de dos catalans establerts a la capital del Regne Unit que vol ser la porta d’entrada de la nova escena musical catalana al país. Després de treballar a l’oficina d’ACCIÓ de la Generalitat a Londres, Oriol Vidal i Benet Aragay han apostat per iniciar un projecte que arribi al públic anglès més jove i contribueixi a fomentar la cultura catalana. El concert es farà en aquesta sala propera a l’emblemàtica estació de King’s Cross, amb una capacitat de 1.145 persones i amb entrades des de 25 euros. Una part dels beneficis del concert es destinaran a l’Escola Catalana de Londres.

Publicitat

En declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), els impulsors de Bona Gents han explicat que abans de la pandèmia de la covid-19 existia al Regne Unit una entitats Roxy in Subtitles que portava a Londres artistes emergents de Catalunya i Espanya. Aquesta organització, però, va desaparèixer. Amb un alt interès per la música, Vidal i Aragay s’han proposat agafar el relleu d’aquesta entitat per donar “oportunitats” als músics catalans.

L’activitat de Bona Gents arrencarà amb el concert de The Tyets i Julieta, però els impulsors del projecte preveuen organitzar tres concerts al llarg de l’any que ve. En els propers mesos preveuen anunciar aquestes actuacions quan estiguin confirmades.

També s’han proposat complementar els concerts amb activitats gastronòmiques. “Agafar algun element característic de la nostra cuina i exprimir-lo, però sempre mantenint la música com a punt de partida”, ha destacat Vidal. Han posat d’exemple portar plats com els calçots, menjar a la brasa o paella.

Et pot interessar  La vintena edició de l'Acústica tanca amb 120.000 espectadors i consolida el "relleu generacional" d'artistes i públic

Després d’ocupar-se d’implantar empreses catalanes amb la seva tasca de consultors, ara els professionals s’han proposat “fer créixer la cultura catalana” tant amb el públic anglès com amb els catalans residents al Regne Unit.

El projecte fa cinc mesos que s’està gestant de la mà de dos joves que fa tres anys que estan establerts a Londres. Les activitats es dirigeixen al públic britànic però també als 30.000 catalans i 200.000 ciutadans de la resta de l’Estat que calculen que estan establerts a la zona.

Per a donar-se a conèixer, Bona Gents iniciarà una campanya de difusió a través de les xarxes socials.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió