Dimecres, 21 d'abril de 2021 - Edició 1000
La República

‘The Guardian’ critica Colau pels seus “pisos contenidor” a Barcelona

El rotatiu britànic es pregunta si són “llaunes de sardines per a pobres”

Redacció
Redacció 07/09/2019
Pla obert d'operaris treballant en la col·locació del primer mòdul habitacional del projecte APROP, al Barri Gòtic

El diari britànic ‘The Guardian’ s’ha fet ressò d’una de les mesures recents més polèmiques del govern municipal d’Ada Colau a Barcelona: els “pisos contenidors” que l’Ajuntament ha començat a construir a diversos districtes de la capital catalana com a solució a la crisi d’habitatge. “Llaunes de sardines per a pobres?”, es pregunta el mitjà de comunicació, que destaca el canvi d’opinió de Colau pel que fa a la problemàtica. “L’esquema dels contenidors va ser inicialment rebutjat per l’Ajuntament per por a l’estigmatització que poguessin patir els que hi visquessin. Però amb més de 1.000 persones en una situació d’emergència, el projecte aviat es va reviure”, diu el text.

El portaveu de l’Associació de Llogaters de Barcelona, Jaime Palomeras, assegura al mateix ‘The Guardian’ que “els barracons tenen estàndards de qualitat superiors als de molts pisos convencionals de la ciutat, amb prou aïllament i calefacció per sota del terra” i apunta que “quan el projecte estigui acabat no semblaran contenidors”. Amb tot, el mateix article recull declaracions de Co Govers, la creadora de Zest Architecture, que el contradiuen explicant que “el problema més gran amb els contenidors és l’aïllament, tant tèrmic com acústic”.

El rotatiu anglès recorda que projectes similars han estat duts a terme a Holanda i el Regne Unit i els resultats no han estat precisament positius. “Els pisos van ser titllats d’inhabitables i insegurs pel comissionat de nens d’Anglaterra. I els residents van dir que tenien poc espai, molta calor a l’estiu i molt fred a l’hivern”, diu.