Dilluns, 18 de gener de 2021 - Edició 907
La República

Terrassa i Sabadell i Montcada es coordinen per emprendre accions legals contra Endesa

Tips dels talls de llum que la companyia atribueix a “connexions irregulars” que acaben perjudicant altres clients

Redacció
Redacció 11/01/2021
Un quadre elèctric en força males condicions

Els alcaldes de Terrassa i Sabadell denuncien talls de llum en diversos carrers dels seus municipis. En piulades a través de Twitter, tant Jordi Ballart com Marta Farrés s’han queixat que es produeixin talls en plena nevada i han demanat solucions a Endesa. “En plena onada de fred no podem tolerar-ho”, ha subratllat l’alcaldessa de Sabadell, que troba aquesta situació “indignant”. Ballart ha aprofitat per recordar que s’ha encarit el preu de la llum un 27% justament en plena onada de fred.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac denunciarà la companyia energètica Endesa pels constants talls de llum registrats al barri de Can Sant Joan. Consideren que la falta de manteniment ha fet que en els darrers nou mesos es produeixen talls diàriament, que van des de les tres hores de durada a un dia sencer. L’alcaldessa, Laura Campos, exigeix a la companyia energètica que faci un manteniment adequat de les instal·lacions, que apunta que estan obsoletes, una gestió deficitària que assegura que afecta “als barris més populars”. Campos ha assenyalat que denunciarà la companyia al Departament d’Indústria de la Generalitat i a l’Agència Catalana de Consum per possible vulneració dels drets bàsics de la ciutadania. De la mateixa manera, considera que incompleix l’obligació de subministrament d’energia.

“És inadmissible l’actitud d’ENDESA, a qui no li ha tremolat la mà per augmentar un 40% les seves tarifes en plena onada de fred i ni per tallar el subministrament elèctric a famílies vulnerables amb l’objectiu d’obtenir grans beneficis d’un dret bàsic”, assenyala Campos en un comunicat. “Exigim a Endesa que realitzi el manteniment adequat de les instal·lacions obsoletes que té al municipi i que afecten, sobretot, als barris més populars”, afegeix. L’alcaldessa també ha traslladat al Consell Comarcal del Vallès Occidental la petició d’emprendre accions legals de forma conjunta amb altres municipis de la comarca que també pateixen talls de llum, com ara Terrassa o Sabadell.

L’empresa assenyalada, Endesa, ha respost atribuïnt els talls denunciats pels alcaldes vallesans a connexions irregulars sense contracte, que finalment acaben perjudicant altres clients. L’excés de consum provoca que el sistema es desconnecti de forma preventiva per evitar altres incidències que puguin generar riscos sobre les persones i les instal·lacions. En concret la companyia assenyala els barris sabadellencs de Can Puiggener i de Ca n’Oriac on aquest mateix diumenge s’ha incendiat un comptador, al carrer Alcarria, sense provocar ferits. Dos habitatges amb cultius de marihuana estaven alimentant-se de forma irregular de la instal·lació de l’edifici.

Relacionats