Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

Teresa Ribera exposa que la situació a França està “molt més oberta” a la represa del gasoducte Midcat

|

- Publicitat -

La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha assegurat que la situació a França ha canviat i que ara està “molt més oberta” a la represa del gasoducte Midcat.

Publicitat

La ministra explica que França s’ha adonat que “les interconnexions són claus” i afegeix que “el debat en aquests moments és quins són els terminis”. Ja hem desbloquejat la connexió submarina pel golf de Bizkaia i volem impulsar les pirinenques”, ha reblat.

Pel que fa la relació amb Algèria, la ministra ha considerat que “no corre risc” el subministrament de gas a Espanya: “La relació entre Espanya i Algèria és prou important, sòlida i àmplia, tant en el temps com en els temes d’interès, per desitjar una ràpida recuperació d’aquesta situació”, ha dit la ministra. A més, ha assenyalat que, pel que fa al gas, es tracta de relacions contractuals entre empreses privades que es regeixen per contractes privats que fa mesos que negocien els preus. Uns contractes que la ministra espera que “quedin al marge” del posicionament polític d’Algèria. “I res no fa pensar que no hagi de ser així”, ha conclòs.

Publicitat

Més notícies

Opinió

Editorial