Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Talls de trànsit a Barcelona per les protestes amb motiu de la vaga general

L’Aeroport del Prat cancel·la 55 vols coincidint amb la vaga general

Avatar
Agències 18/10/2019
imatges del grup d'estudiants tallant la Diagonal a l'alçada de la facultat d'Economia i Empresa el 18 d'octubre de 2019

Diverses vies de Barcelona estan patint o han patit talls de trànsit per les protestes amb motiu de la vaga general aquest divendres, segons informen Trànsit i la Guàrdia Urbana. L’Avinguda Diagonal està tallada a l’alçada de Maria Cristina, on unes 150 persones ocupen la calçada mentre juguen a futbol, s’asseuen a terra o fan estiraments. Els manifestants porten pancartes on es pot llegir ‘Els CDR no aturem la lluita’ o ‘Buidem les aules, omplim els carrers’. D’altra banda, la Ronda Litoral ha estat tallada una estona en sentit Llobregat a l’altura de la sortida 23, al Poblenou; i la Ronda de Dalt ho ha estat en ambdós sentits entre Horta i Sant Gervasi.

L’Aeroport del Prat cancel·la 55 vols coincidint amb la vaga general

L’Aeroport del Prat ha hagut de cancel·lar 55 vols aquest divendres, coincidint amb la jornada de vaga general, segons ha informat AENA. En total, dels 979 vols programats, 84 ja han operat amb normalitat. A l’aeròdrom Girona-Costa Brava, hi ha 49 vols programats, dels quals 5 ja han sortit i no s’ha produït cap cancel·lació. Al de Reus, hi ha 16 operacions previstes i no està prevista cap anul·lació. Vueling ja va anunciar dijous que havia anul·lat 36 operacions preventivament per la protesta convocada per la Intersindical-CSC i IAC, 18 que sortien de l’aeroport del Prat i 18 més que hi tenien prevista l’arribada.

ACTUALITZACIÓ.- Ascendeixen a 57 els vols cancel·lats a l’Aeroport de Barcelona per la vaga

Les aerolínies han cancel·lat un total de 57 vols a l’Aeroport de Barcelona amb motiu de la vaga general que han convocat aquest divendres a Catalunya els sindicats Intersindical-CSC i Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC).

En concret, l’Aeroport del Prat té programada una cobertura aquest divendres de 979 vols -789 estan coberts amb serveis mínims-, dels quals ja s’han cobert 415, segons ha informat Aena en una anotació a Twitter.

Aena ha recomanat als passatgers evitar la carretera per arribar a l’Aeroport de Barcelona i fer servir d’alternativa l’L9 Sud del Metro.

Ha recordat que, per ordre governativa, a partir de les 17.00 hores d’aquest divendres i en previsió de possibles aglomeracions a les andanes de l’estació de tren de passeig de Gràcia, estarà tancada fins que comenci el servei de dissabte.

A l’Aeroport de Girona Costa Brava, ja s’han cobert 24 dels 49 vols programats d’aquest divendres i no s’han produït cancel·lacions, mentre que a l’Aeroport de Reus (Tarragona) ja s’han efectuat vuit vols dels 16 programats, també sense cancel·lacions.