Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Suspenen els tres mossos en actiu detinguts per suborn i robatori

Els agents arrestats han estat acusats de suborn, robatori amb força, revelació de secrets i realització arbitrària del propi dret

Agències 15/10/2021

La Direcció General de la Policia ha obert un expedient als quatre mossos d’Esquadra arrestats aquest dijous per suborn, robatori amb força, revelació de secrets i realització arbitrària del propi dret. A més, als tres agents en actiu se’ls ha separat del servei i se’ls ha suspès de funcions cautelarment.

A més, la Divisió d’Afers Interns ha fet aquest divendres dues detencions més. Els arrestats estaven relacionats amb l’empresa, i el suposat cap de la trama és un mosso en excedència que també havia estat bomber. La seu de l’empresa a Barcelona també ha estat escorcollada.

La investigació la porta el jutjat d’instrucció número 1 de Rubí. Les detencions van tenir lloc a Barcelona, Santa Perpètua de Mogoda i Montcada i Reixac. Els quatre agents detinguts han passat la nit a la comissaria de les Corts i està previst que passin aquest divendres a disposició judicial, tot i que ho podrien fer aquest dissabte.

Segons ha publicat ‘La Vanguardia’, fa un any un home amb antecedents policials estava sent extorsionat i amenaçat i va demanar protecció a l’empresa de seguretat del mosso en excedència.

Les relacions entre client i empresari es van complicar perquè l’home no pagava. Va demanar un préstec al propi empresari de seguretat i li va concedir, però tampoc el va pagar. Això va provocar que el propietari de l’empresa de seguretat anés un dia a casa del client i li robés joies. A més, va trucar excompanys policies que van presentar-se a la porta de la casa uniformats, per la qual cosa han estat arrestats.