Dijous, 17 d'Octubre de 2019 - Edició 448
La República

Surrealista denúncia del guàrdia civil que es va inventar al Suprem la bandera d’Òmnium a l’entitat

Reclama 10.000 euros per un vídeo irònic sobre la seva declaració al judici de l’1-O

Redacció
Redacció 05/09/2019
Una imatge del vídeo d'Òmnium Cultural/ Twitter Òmnium Cultural

Un dels guàrdies civils que va declarar al judici als presos polítics del Tribunal Suprem espanyol com a testimoni de l’acusació ha denunciat Òmnium Cultural. Es tracta del sergent que va assegurar veure una bandera de l’entitat a la concentració pacífica del 20 de setembre davant el Departament d’Economia i que -preguntat per l’advocada de Jordi Cuixart, Marina Roig- va definir-la com “un tros de tela quadrada que posa Òmnium. De color verd, amb alguna ratlla i amb un pal”.

Una declaració surrealista que va, fins i tot, suscitar els riures de les defenses dels presos polítics i que va servir a Òmnium per fer un vídeo irònic a les seves xarxes socials que els servís per captar nous socis. Ara, el guàrdia civil vol que l’entitat li pagui 10.000 euros per haver vulnerat el seu dret a la pròpia imatge (malgrat que al vídeo, com a la retransmissió del judici, en cap cas apareix ni el seu nom ni la seva imatge, només la seva veu).

Òmnium ha manifestat que no pagarà i ha demanat que es desestimi la demanda perquè és una entitat sense ànim de lucre, la declaració va ser pública i no es pot identificar l’agent per la veu.

Relacionats