Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

Sturgeon adverteix Johnson que Escòcia “no pot estar empresonada dins el Regne Unit contra la seva voluntat”

Quim Torra dona suport a l’avís i l’aplica al cas català: “No pots mantenir Catalunya dins d’Espanya contra llur voluntat”

Redacció 15/12/2019

Escòcia i Catalunya, el mateix camí

La primera ministra d’Escòcia, Nicola Sturgeon, ha advertit el líder ‘tory’, Boris Johnson, que Escòcia “no pot estar empresonada dins el Regne Unit contra la seva voluntat”. “No se’ns pot tancar dins un armari, tancar amb clau i confiar que tot passarà; si el Regne Unit ha de continuar només potser amb consentiment”, ha defensat Sturgeon en una entrevista a la BBC. Així, ha avisat Johnson que dient ‘no’ a un referèndum no s’acaba el problema i ha assegurat que “va molt equivocat”. Un dels suports que ha rebut aquesta entrevista ha estat precisament el del president de la Generalitat, Quim Torra, que, prenent una de les cites de Sturgeon, ha assegurat a les xarxes socials que “no pots mantenir Catalunya dins d’Espanya contra llur voluntat”.

Sturgeon ha emplaçat Johnson a permetre als escocesos “decidir” perquè “no es pot mantenir Escòcia al Regne Unit contra la seva voluntat”. “Al final hauran d’enfrontar-se a la realitat perquè la voluntat dels escocesos no es pot ignorar”, ha conclòs, insistint que el contrari “no seria democràtic”.