Dimecres, 3 de març de 2021 - Edició 951
La República

SOS Penedès carrega contra Política Territorial i demana al Govern que deixi de tramitar plans urbanístics “especulatius, innecessaris i obsolets”

A poques setmanes d’aprovar-se la llei de l’Agència de la Natura el Departament de Damià Calvet rep queixes per la seva política expansiva

Redacció
Redacció 28/05/2020
Foto de grup dels membres de la Plataforma SOS Penedès amb les més de 1000 al·legacions presentades al projecte logístic de Sant Marçal-Cal Vies. Imatge del dimarts 8 d'octubre de 2019. (HORITZONTAL)

Exigeix participació ciutadana en el disseny de les polítiques urbanístiques del territori, una demanda coincident amb els sectors del món rural que li demanen el mateix

L’entitat SOS Penedès ha reclamat a la Generalitat que deixi de tramitar plans urbanístics “especulatius, innecessaris i obsolets” en aquest territori i aprofiti “l’oportunitat” de redactar un Pla Territorial de la Vegueria Penedès “modèlic” que entomi els reptes “econòmics, socials i ambientals” i serveixi per actuar contra un “canvi climàtic” que “ja tenim aquí”. A més, afirma que la pandèmia de la covid-19 és “un nou avís” que demana “replantejar” el model actual de societat, i aposta per prioritzar polítiques de proximitat, d’economia circular, de preservació dels espais naturals o de potenciació de les energies renovables.

No sembla el millor moment per aprovar una Agència de la Natura que recaigui en mans de Territori

D’altra banda, SOS Penedès ha acusat la Direcció General de Política Territorial i Sostenibilitat de mantenir una política “hipòcrita” de divulgar la sostenibilitat mentre redacta urbanitzacions “expansives” que “només beneficien les empreses que ostenten negocis de compra i venda de parcel·les”.

SOS Penedés mostra les mateixes critiques que els sectors del mom rural de manca de participació territorial

Finalment, SOS Penedès també reclama que la direcció d’aquest pla territorial compti amb la participació ciutadana.