Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Vox exigeix ​​garantir la conservació de la tauromàquia a tot Espanya i fomentar el turisme taurí

Cada partit espanyolista nou que apareix treu els mateixos espantalls

Redacció
Redacció 24/04/2021

Vox vol que el Govern garanteixi la conservació de la tauromàquia a tot Espanya i que fomenti el turisme relacionat amb el món dels braus, des de les “corrides” a qualsevol “festeig taurí”, així com les visites a les places i fins i tot a les deveses on es cria el toro de lídia. Amb aquest objectiu ha registrat una proposició no de llei al Congrés, perquè la Cambra demani a l’Executiu “garantir el compliment per part de les administracions públiques en tot el territori nacional de l’obligació de preservació del patrimoni cultural comú”.

És aquest context, pretén que la Cambra exigeixi el compliment de la llei que regula la tauromàquia pel que fa a les garanties de conservació i a “enriquir-la” com a institució “que pertany al patrimoni cultura espanyol”.

CAMPANYES DE TURESPAÑA
En el pla turístic la iniciativa, recollida per Europa Press, crida a incloure “el món dels braus, i els esdeveniments taurins en la promoció turística d’Espanya a través de les campanyes i plans que dugui a terme Turespaña”. I proposa fer-ho mitjançant l’elaboració dels convenis oportuns amb les administracions competents i amb el sector privat per a, entre altres coses, promocionar com “destinació turística activa”, les deveses de bestiar brau, de manera que es donin a conèixer les característiques pròpies de toro de lídia, les tècniques ramaderes i l’ecosistema on es desenvolupa la seva criança.

En la seva iniciativa, Vox també advoca per l’impuls de la celebració de les festes taurines “de qualsevol mena” en tots els pobles d’Espanya, com “producte turístic que mostri les tradicions populars”.

ARTESANIA I GASTRONOMIA TAURINES
Planteja, en la mateixa línia, la promoció de la gastronomia derivada del toro de lídia, la creació de rutes turístiques que mostrin la riquesa de patrimoni arquitectònic relacionat amb la tauromàquia, així com visites a places de i museus taurins.

També vol que el Congrés insti al Govern a promoure programes turístics culturals sobre la tauromàquia i tot el que engloba, per tal de donar a conèixer què significa com a part de la nostra cultura. La proposta de Vox demanda, així mateix, mesures dirigides a protegir i impulsar l’artesania produïda en el sector taurí, entre d’altres, el disseny de campanyes que el protegeixin i n’impulsin productes típics i artesanals relacionats.