Edició 1960

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 07 de desembre del 2023
Edició 1960

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 07 de desembre del 2023

[Vídeo] Així roben un vedell d’una granja un grup que assegura vetllar pels drets dels animals

|

- Publicitat -

Crida dels sindicats Unió de Pagesos(UP), JARC i Asaja per evitar ocupacions de granges com les que va protagonitzar un grup de joves animalistes en una explotació de vaques lleteres a Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental), el cap de setmana passat. Tant UP com JARC van reclamar ahir dilluns al Departament d’Interior que se sancioni l’entrada ”il·legal” d’uns 160 activistes a l’explotació. Segons els sindicats, aquestes accions poden suposar un risc per a la salut dels animals i a la vegada també generen una situació d’indefensió per als treballadors de les instal·lacions. Els activistes van denunciar que les vaques viuen en unes ”condicions horribles” amb els vedells ”sense aigua i separats”.

Publicitat

Un acord amb les institucions per buscar un protocal d’actuació

La Conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat impulsarà un protocol d’actuació davant l’assalt a granges privades i per vetllar per la bioseguretat del sector ramader i agrícola.

La presidenta de l’Associació Agrària de Joves Agricultors de Catalunya (Asaja), Rosa Pruna, i la Consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, s’han reunit aquest dimarts per a buscar solucions.

Pruna ha explicat que el sector ramader i agrícola s’ha sentit recolzat per la Conselleria en saber que disposen de la seva col·laboració per denunciar i actuar contra aquestes accions que “fan mal moralment al gremi”.

Així mateix, la directora d’Asaja Catalunya ha insistit que, tant ella, com els altres representants d’Asaja que han assistit a la reunió, “se senten agraïts per la preocupació i l’efectivitat de la Consalleria”.

De moment, el departament ha explicat que s’està treballant en els paràmetres del protocol, que s’implementarà amb la major brevetat possible.

Robar un vedell

El GPS, Grup de Pagesos S, ha denunciat a les xarxes socials que aquesta passada nit “aquest moviment salva pàtries” ha entrat a una granja a robar un vedell. “Comencem a estar farts i un dia pot passar una desgràcia. Per favor prenies seriosament aquest tema” han demanat. El vídeo es pot veure com un grup de joes s’endú l’animal carregant-lo al maleter del cotxe.

Publicitat

Més notícies

Opinió