Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

Victòria Álvarez, el Clínex de l’Operació Catalunya

Qui fou la confident al servei de l’unionisme en el marc de l’Operació Catalunya, Victòria Álvarez, ara és repudiada pel nacionalisme espanyol. Un cop feta la feina, l’ex de Jordi […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 03/01/2019
Victoria Álvarez parlant amb la presidenta de la Comissió d'Investigació sobre l'Operació Catalunya, Alba Vergés

Qui fou la confident al servei de l’unionisme en el marc de l’Operació Catalunya, Victòria Álvarez, ara és repudiada pel nacionalisme espanyol.

Un cop feta la feina, l’ex de Jordi Pujol Ferrussola, ha quedat desemparada. Ella va fer possible que l’Operació Catalunya, que va empastifar tant al PSC de la mà de José Zaragoza com el PPC amb la gravació de la Camarga on hi apareix Alícia Sánchez Camacho, pogués avançar amb l’intent de destruir el llavors catalanisme.

En una entrevista a La Vanguardia, Álvarez explica que té embargada la casa, el cotxe, la moto, qualsevol sou que rebi i els comptes corrents. Assegura que de res van servir els pactes que va fer amb Sánchez Camacho i Método 3.

Ara li reclamen 7.000 euros i tots els interessos d’aquests anys per aquella gravació i se sent estafada. “Intento parlar amb el PP, arribo a reunir-me amb Xavier García Albiol. Però passen de mi. Contacto amb Ciudadanos i sol·licito que m’ajudin. També passen de mi. Estic buscant feina desesperadament i fins i tot recorro a Societat Civil Catalana i sembla que jo no sóc ni civil ni catalana perquè també m’ignoren. He trucat a Vox i tampoc m’ajuden”.

Cal recordar que el Ministeri d’Interior va pagar a Victoria Álvarez amb fons reservats pel seu testimoni sobre la família Pujol tot i que ella ho nega i, afirma, que per tenir diners ha obert una campanya de crowdfunding.