Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

Un programa de llengua castellana per nens de TVE usa frases de Rajoy per ensenyar la incongruència gramatical

El ministeri d’Educació espanyol ha esborrat aquest vídeo on el programa usa l’expresident espanyol com una font d’exemples per ensenyar a la mainada com no s’ha de construir una frase

Gerard Sesé 16/04/2020

La pandèmia del nou coronavirus ha obligat a suspendre les classes d’escoles i instituts i, tot apunta que serà molt complicat que el curs torni a la normalitat aquest 2020. És per això que les televisions públiques emeten programes divulgatius i de caràcter docent enfocat als infants per intentar pal·liar els efectes del confinament domiciliari obligatori de la mainada.

Un dels programes emesos pel segon canal de Televisión Española sobre llengua castellana ha tingut polèmica i ha enrabiat a la dreta espanyola perquè ha usat frases de l’expresident espanyol del PP, Mariano Rajoy, per exempificar incoherències gramaticals, lèxiques i de sentit.

Així doncs, han recuperat frases com “somos sentimientos y tenemos seres humanos” o “es el vecino el que elige el alcadle y es el alcalde el que queire que sean los vecinos el alcalde” o “que España es una gran nacion y los españoles muy españoles y mucho españoles”.

Davant l’allau de crítiques de la dreta espanyola, el Ministeri d’educació ha retirat el vídeo de la web de RTVE i ha demanat perdó perquè “per un error involuntari” l’aparició de Rajoy al programa. La República ha pogut recuperar el vídeo, aquí el teniu: