Edició 2049

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 05 de març del 2024
Edició 2049

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 05 de març del 2024

Un incendi forestal a Argentona ha cremat ja 11 hectàrees

|

- Publicitat -

Els bombers treballen, en ser alertats a les 12.04 hores, en les tasques d’extinció d’un incendi de vegetació forestal a Argentona (Maresme).

L’incendi ha propagat en direcció nord-oest des de la zona de Sant Jaume de Traià, entre la carretera C-60 i una zona industrial. Els efectius treballen, per tancar el perímetre, tant amb línies d’aigua, com amb eines manuals i amb el suport de les descàrregues dels mitjans aeris: al flanc esquerre, el més llarg, per evitar que propagui agafant el fons dels barrancs per una zona boscosa; el flanc dret, que avançava cap a la zona més urbanitzada proper al polígon industrial, es manté més estable; i el cap ha sobrepassat la carena i avança en descendent on se l’intenta ancorar a una pista per aturar-lo. Per aquesta zona el foc ha llançat focus secundaris més enllà del perímetre, per la qual cosa ha estat necessari redistribuir els efectius.

Publicitat

Cap persona ha resultat ferida i tampoc ha estat necessari fer cap desallotjament del nucli urbà així com tampoc de les masies aïllades properes a la zona del foc. Segons les primeres informacions, a causa del fum i de la temperatura alguna nau hauria quedat afectada.

Els Bombers de la Generalitat han activats un dispositiu d’una quarantena de dotacions terrestres, amb camions d’aigua i vehicles lleugers entre els quals hi ha efectius de les unitats GRAF (Grup d’Actuacions Especials), la unitat sanitaritzada del GROS (Grup Operatiu de Suport) i la Unitat de Comandament Mitjana.

Fins al lloc també s’hi han desplaçat 4 patrulles i l’helicòpter dels Agents Rurals, 4 patrulles dels Mossos d’Esquadra, 11 vehicles de 6 Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), 3 ambulàncies amb caràcter preventiu del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) i efectius de la Policia Local.

Et pot interessar  Un grup d'aspirants a Bombers denuncia que els van fer treure els sostenidors a la prova mèdica de les oposicions

Segons les primeres dades provisionals del cos d’Agents Rurals, el foc hauria afectat una superfície d’unes 11 hectàrees majoritàriament de terreny forestal.

Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut