Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Un incendi forestal a Argentona ha cremat ja 11 hectàrees

Un ampli dispositiu dels bombers treballa des del migdia en les tasques d’extinció

Redacció 24/06/2021
Foto dels bombers en el qual s'aprecia el fum en la zona afectada per l'incendi.

Els bombers treballen, en ser alertats a les 12.04 hores, en les tasques d’extinció d’un incendi de vegetació forestal a Argentona (Maresme).

L’incendi ha propagat en direcció nord-oest des de la zona de Sant Jaume de Traià, entre la carretera C-60 i una zona industrial. Els efectius treballen, per tancar el perímetre, tant amb línies d’aigua, com amb eines manuals i amb el suport de les descàrregues dels mitjans aeris: al flanc esquerre, el més llarg, per evitar que propagui agafant el fons dels barrancs per una zona boscosa; el flanc dret, que avançava cap a la zona més urbanitzada proper al polígon industrial, es manté més estable; i el cap ha sobrepassat la carena i avança en descendent on se l’intenta ancorar a una pista per aturar-lo. Per aquesta zona el foc ha llançat focus secundaris més enllà del perímetre, per la qual cosa ha estat necessari redistribuir els efectius.

Cap persona ha resultat ferida i tampoc ha estat necessari fer cap desallotjament del nucli urbà així com tampoc de les masies aïllades properes a la zona del foc. Segons les primeres informacions, a causa del fum i de la temperatura alguna nau hauria quedat afectada.

Els Bombers de la Generalitat han activats un dispositiu d’una quarantena de dotacions terrestres, amb camions d’aigua i vehicles lleugers entre els quals hi ha efectius de les unitats GRAF (Grup d’Actuacions Especials), la unitat sanitaritzada del GROS (Grup Operatiu de Suport) i la Unitat de Comandament Mitjana.

Fins al lloc també s’hi han desplaçat 4 patrulles i l’helicòpter dels Agents Rurals, 4 patrulles dels Mossos d’Esquadra, 11 vehicles de 6 Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), 3 ambulàncies amb caràcter preventiu del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) i efectius de la Policia Local.

Segons les primeres dades provisionals del cos d’Agents Rurals, el foc hauria afectat una superfície d’unes 11 hectàrees majoritàriament de terreny forestal.