Diumenge, 25 d'octubre de 2020 - Edició 822
La República

Un formatge català, el sisè millor del món

La gastronomia catalana torna a rebre un reconeixement internacional. En aquest cas, els World Cheese Awards que es podrien definir com una mena dels Oscar dels formatges. Cada any es […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 06/11/2018
Formatge Mas El Garet

La gastronomia catalana torna a rebre un reconeixement internacional. En aquest cas, els World Cheese Awards que es podrien definir com una mena dels Oscar dels formatges. Cada any es premien els millors formatges de tota mena d’elaboracions i categories. Aquest 2018, el certamen s’ha celebrat a Bergen (Noruega), i s’hi han presentat al concurs 3.472 formatges de 41 països. El títol de millor formatge del món se l’ha endut ‘Fanaost’, un formatge noruec.

Hi ha un formatge català al Top Ten de la llista. Concretament a la posició número 6 hi ha el ‘Madurat’, de Formatges Mas El Garet (Tona, Barcelona). És un formatge d’escorça rugosa, natural, neta i amb tonalitats marrons i grises. Necessita quatre mesos de maduració en els formats grans i vuit setmanes en formats petits.

Espanya, més pa que formatge

Els formatges espanyols també apareixen en les primeres posicions però lluny del formatge català, de fet, el primer que hi apareix és a la posició 11 el Maxorata semicurat amb Pimentó del Grupo Ganaderos de Fuerteventura.

 

Relacionats