Divendres, 21 de gener de 2022 - Edició 1275
La República

Un 55% dels ‘erasmus’ catalans a Itàlia és troben a les regions afectades

El Consell Interuniversitari diu que estan subjectes a les indicacions generals de Salut Pública

Agències 28/02/2020

Un total de 650 estudiants catalans participen aquest curs en programes de mobilitat Erasmus a Itàlia, dels quals un 55% es troben a les regions afectades pel coronavirus.

El nombre d’estudiants italians que fan estades a Catalunya és semblant al dels catalans que es desplacen al país transalpí, ha informat aquest divendres la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat.

El Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) ha assegurat que manté una coordinació “constant i estreta” amb la Conselleria de Salut i que les universitats poden trucar al 061 per a qualsevol dubte, i ha subratllat que els estudiants catalans d’Erasmus estan subjectes a les indicacions generals de Salut Pública.

El protocol general estableix que un cas és sospitós d’infecció si prové d’una de les àrees de risc i presenta símptomes respiratoris, per la qual cosa els que no presentin un quadre clínic no es consideren casos sospitosos.

Aquesta consideració no exclou la possibilitat que, des de l’àmbit universitari i atenent criteris propis de les universitats, s’emetin recomanacions específiques per als estudiants procedents d’àrees de risc i que no presentin símptomes quan arribin.