Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Tres joves marroquins acaben sent el cap de turc de la cacera fallida d’uns neonazis

La Justícia condemna tres migrants marroquins i obvia el fet que els neonazis organitzessin una cacera de menors immigrants

Redacció 22/07/2021
Manifestació de Bastión Central en una manifestació en contra dels MENAs

El jutjat Penal número 26 de Madrid condemna a set anys de presó a tres joves migrants per l’agressió de dues persones d’ideologia neonazi, que havien reconegut davant la policia la intenció de “caçar menors estrangers no acompanyats”, segons ha informat el diari Público. Els acusats hauran de pagar 4.100 euros d’indemnització per un delicte de lesions i quan compleixin un terç de la condemna seran expulsats d’Espanya.

Els fets van ocórrer la nit del 13-14 d’octubre de 2020. Els joves ultradretans van iniciar la cacera de MENAs, en tant, que s’havia difós el rumor que un MENA havia agredit sexualment a una menor al barri de San Blas. Posteriorment, l’origen de l’agressor ha estat desmentit pel diari La Marea, ja que l’acusat és de nacionalitat espanyola.

Durant el judici dels tres marroquins s’han obviat diversos fets amb una clara influència en el procés judicial i han esdevingut una resolució polèmica en la sentència. Alguns dels quals són que la Policia requisés una porra extensiva i una navalla als joves ultradretans, la intenció d’anar a caçar MENAS dels ultradretans, i el fet que la Policia no detingués els ultradretans malgrat conèixer la intenció que tenien.

La criminalització dels menors estrangers no acompanyats ha esdevingut un dels arguments polítics de partits d’extrema dreta i accentua el conflicte que ja s’havia fet públic amb la polèmica decisió de no retirar el cartell acusatori de VOX en la campanya madrilenya.