Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La justícia avala la decisió de no retirar el cartell de Vox de la campanya madrilenya

|

- Publicitat -

L’Audiència de Madrid ha avalat la decisió de no retirar el cartell electoral de Vox als comicis madrilenys que criminalitzava els menors migrants. La secció segona ha desestimat el recurs de la fiscalia, al qual es va adherir el PSOE, contra la decisió d’un jutjat madrileny de denegar la sol·licitud de retirar cautelarment el cartell del partit d’ultradreta. En una interlocutòria feta pública aquest dilluns, el tribunal sosté que “amb independència de si les xifres que s’ofereixen són o no veraces, representen un evident problema social i polític, fins i tot amb conseqüències en les relacions internacionals”.

El tribunal remarca que es tracta d’un “eslògan electoral” i, com a tal, no se’l pot considerar com unes “idees a prohibir mentre se n’han d’admetre altres de signe contrari, però tant o més criticables que aquestes”. Segons l’Audiència de Madrid, hi ha “seriosos dubtes” de què els fets “puguin ser considerats delicte”. A més, considera que el cartell “també pot interpretar-se com un missatge electoral a un col·lectiu molt més nombrós que el dels ‘menas’, en el qual es presenta una crítica gràfica i directa sobre la quantia de les pensions en contrast amb el que es gasta en altres atencions o finalitats, com és el sosteniment d’aquests joves”.

Publicitat

A la propaganda els ultradretans enfrontaven un primer pla d’una dona gran amb un primer pla d’una persona encaputxada amb els ulls pixelats. Enmig dels dos rostres un text indicava: “Un mena 4.700 euros al mes. Tu abuela 426 euros de pensión/mes”. A sota, la marca del partit i l’eslògan “Protege Madrid. Vota seguro”. D’aquesta manera, la formació enfrontava el suposat cost mensual per a les arques públiques d’un menor estranger no acompanyat amb la pensió d’un jubilat. Per contra, la fiscalia va considerar que el cartell “estigmatitzava” els menors que han migrat sols i buscava “generar rebuig” i una resposta social “negativa”, vinculant-los amb la delinqüència.

Et pot interessar  El PP i Vox endureixen el genocidi cultural al País Valencià: el valencià deixa de ser obligatori a l'ensenyament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut