Diumenge, 17 de gener de 2021 - Edició 906
La República

Condemnen a tres anys i mig de presó el jove de Vilafranca acusat de colpejar la policia el primer aniversari de l’1-O

La sentència considera que Adrian Sas és culpable d’un delicte d’atemptat als agents de l’autoritat i un de lesions

Avatar
Agències 28/11/2020

L’Audiència de Barcelona ha condemnat Adrian Sas, el jove de Vilafranca del Penedès acusat de colpejar la policia durant els aldarulls del primer aniversari de l’1-O a Barcelona, a tres anys i mig de presó.

La sentència del TSJC el considera responsable d’un delicte d’atemptat als agents de l’autoritat i lesions. Per contra, l’absol del delicte de desordres públics. El jove també haurà de pagar una indemnització de pràcticament 2.000 euros i una multa de més de 720.

Diferents grups de suport ja han mostrat el seu rebuig a la decisió i han anunciat que la recorreran. També han programat una manifestació que es farà el pròxim dilluns als jutjats de Vilafranca de Penedès i que finalitzarà a la comissaria dels Mossos d’Esquadra del mateix municipi.

El jutge també relata un segon episodi en què defensa que l’acusat va colpejar a un altre mosso que formava part de l’operatiu, en aquesta ocasió, al cap. Unes accions que es van traduir en lesions dels dos policies.
D’aquesta manera, l’Audiència sosté que malgrat que l’acusat negui rotundament haver agredit a ningú amb un pal, es pot assegurar sense “cap dubte” que es trobava al lloc i al moment dels fets. A partir de les gravacions, així com del relat de diferents testimonis, la interlocutòria considera que també queda provat que va ser ell qui va agredir als dos agents. Un comportament que no es pot emparar dins del dret “de reunió, manifestació i llibertat d’expressió”. “Colpejar amb un pal a una altra persona constitueix una agressió” afirma.

La sentència condemna, doncs, a l’acusat per un delicte d’atemptat als agents de l’autoritat i un de lesions a tres anys, sis mesos i un dia de presó. També l’obliga a pagar una indemnització pràcticament 2.000 euros, una multa de més de 720, així com les costes processals del procediment. La sentència, però, no és ferma, i es pot recórrer al TSJC.

Paral·lelament, grups com Alerta Solidària, Sas Absolució i Baula Xarxa Solidària, ja han manifestat el seu rebuig a la condemna i han convocat una manifestació pel pròxim dilluns 30 de novembre. Aquesta començarà als jutjats de Vilafranca del Penedès i acabarà a la comissaria de Mossos del municipi. Tal com han denunciat en un comunicat, creuen que se li ha negat “el dret d’innocència” i que la sentència s’ha nodrit de proves on no s’havia respectat “la cadena de custòdia”. També han lamentat que la Generalitat de Catalunya no s’hagi retirat de l’acusació particular. “La lluita de l’Adrian no s’acaba aquí” han afirmat.

Relacionats