Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023

Trànsit sota mínims i controls de mobilitat sense incidències a l’àrea metropolitana de Barcelona

|

- Publicitat -

Dissabte amb trànsit sota mínims a la xarxa viària i amb controls de mobilitat sense incidències a l’àrea metropolitana de Barcelona. Dos dels dispositius policials per comprovar el compliment del confinament municipal de cap de setmana s’han dut a terme aquest matí al peatge de la C-32 a Sitges (Garraf) –per part de Mossos d’Esquadra- i a la sortida 24 de la Ronda Litoral al Fòrum –per part de la Guàrdia Urbana de Barcelona-.

Publicitat

La pràctica totalitat dels conductors circulen amb el certificat d’autoresponsabilitat per així justificar el motiu del trajecte. Durant la nit de divendres, els Mossos han detallat que han aixecat un total de 417 actes, més del doble de les habituals (170) , la gran majoria per incomplir la restricció de mobilitat.

Evitar desplaçaments a les segones residències
“Estem sobretot controlant que la gent no marxi de cap de setmana a les segones residències”, afirma el caporal de la Guàrdia Urbana de Barcelona encarregat del control de la sortida 24 a la Ronda Litoral. Al llarg del matí, els agents han vigilat els vehicles que circulaven en direcció Besòs i, de forma selectiva, els han fet aturar per comprovar-ne la documentació i verificar que no sortissin fora del municipi sense motiu justificat.

Un d’aquests conductors ha estat l’Andreu i la seva família. “Hem anat al cementiri de Montjuïc a veure els avis i ara tornem cap a casa. Només farem això avui”, ha explicat aquest veí de Barcelona, que ha afegit: “És normal que ens hagin aturat, en anar tota la família, per comprovar que no marxéssim de cap de setmana”. Una altra família que han aturat ha estat la del Dídac, que es desplaçava del Poble-Sec a Nou Barris i que també ha pogut reprendre la marxa sense problemes després que els agents hagin donat veracitat a les seves explicacions.

“La majora de persones que ens estem trobant van a treballar o a comprar. L’ús de la mascareta i el compliment de la norma s’està seguint de manera bastant estricta. La gent està complint força”, ha recalcat el caporal. Un segon control de la Guàrdia Urbana de Barcelona s’ha produït a la mateixa Ronda Litoral en direcció Llobregat, a la sortida 21.

El trànsit a l’àrea metropolitana de Barcelona cau més d’un 70%
El Servei Català de Trànsit (SCT) ha informat que han sortit un total de 39.487 vehicles de l’àrea metropolitana de Barcelona, entre les 00.00 hores i les 13 hores d’avui dissabte. Es tracta d’una baixada molt contundent de la mobilitat: una reducció del -72,16% respecte al 3 d’octubre d’enguany i del -74,85% en comparació amb el dia equivalent del 2019. Pel que fa al trànsit d’entrada a l’àrea metropolitana de Barcelona, la caiguda també ha estat considerable i molt similar: tan sols 44.130 vehicles, una reducció del -64,52% respecte al 3 d’octubre d’enguany i del -67,73% en comparació al dia equivalent del 2019.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió