Dimecres, 21 d'abril de 2021 - Edició 1000
La República

Té Pablo Llarena una familiar independentista que reclama la llibertat dels presos polítics?

Pablo Llarena Conde, jutge del Tribunal Suprem, té casa a Catalunya. Malgrat que va cursar els seus estudis i va iniciar la seva carrera, primer com a advocat i després com a […]

Redacció
Redacció 15/11/2018
El jutge Pablo Llarena / ACN

Pablo Llarena Conde, jutge del Tribunal Suprem, té casa a Catalunya. Malgrat que va cursar els seus estudis i va iniciar la seva carrera, primer com a advocat i després com a jutge, a Burgos, la seva ciutat natal, l’any 1992 va ser destinat al jutjat d’instrucció 31 de Barcelona, on romandria fins al 1998. Des de llavors, va construir la seva vida familiar a Catalunya, ja que l’any 1998 va seguir treballant al Principat quan es va incorporar com a magistrat a la secció sisena de l’Audiència Provincial de Barcelona.

Per aquest motiu, el jutge té diferents propietats al Principat: la casa familiar a Sant Cugat (Vallès Occidental) i un d’estiueig a Das (Baixa Cerdanya). De fet, per a la dona de Pablo Llarena Conde, Gema Espinosa Conde viure a Sant Cugat li suposa estar molt a prop de la seva feina, l’Escola Judicial del CGPJ.

Pablo Llarena, considerat jutge conservador, ha estat el protagonista principal de la persecució judicial estatal contra l’independentisme català i ha esdevingut la riota europea després del lamentable joc de presentar i retirar euroordres al vell continent. El jutge del TS és la cara visible de l’engranatge de les clavegueres de l’Estat per acabar amb un moviment democràtic i pacífic i, tal vegada, s’ha erigit com un dels herois de l’unionisme espanyol.

Tot i que Sant Cugat del Vallès no és una ciutat massa petita, hi viuen prop de 90.000 habitants, La República ha pogut localitzar la familiar en qüestió del jutge, del mateix cognom, també de la ciutat vallesana -tot i que ara resideix a Dublín-. La peculiaritat d’aquesta persona és que té les seves xarxes socials inundades de simbologia independentista: estelades, manifestacions sobiranistes i crits a favor de la República es poden veure entre les seves fotografies. Però, encara hi ha més: també càntics a favor de la llibertat dels presos polítics, el color groc i el domàs de “democràcia” guixada d’Òmnium.

Després de mesos d’investigació, La República ha pogut parlar per telèfon amb aquesta suposada familiar independentista de Pablo Llarena. En ser preguntada sobre el possible vincle familiar, la protagonista d’aquesta història no només no ha desmentit res sinó que ha demanat “no parlar d’aquest tema” i ha penjat el telèfon nerviosa. Fa uns mesos, des d’un altre telèfon es va fer una gestió semblant amb un resultat similar.