Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

SSC denuncia el regidor de Capgirem Vic per un tuit satíric sobre els militars desplegats a Catalunya

L’entitat hi veu delicte d’odi tot i que Coma es va retractar per la “broma de molt mal gust”

Redacció 24/03/2020
Joan Coma, en una imatge d'arxiu

Ara fa uns dies us explicàvem com l’unionisme explotava de ràbia per un tuit satíric de Joan Coma, regidor de Capgirem Vic, sobre la presència dels militars espanyols a Catalunya.

Doncs la ràbia s’ha fet efectiva i avui Societat Civil Catalana ha denunciat a la Fiscalia Superior de Catalunya Joan Coma, que la setmana passada va animar de manera satírica a “abraçar” i “tossir fort” als militars desplegats a l’aeroport del Prat en un tuit. L’entitat hi veu un presumpte delicte d’odi tenint en compte que “una de les formes de contagi del covid-19 és a través del contacte”. Coma va fer aquesta consideració en referència a l’anunci que la Unitat Militar d’Emergències (UME) desinfectaria l’aeroport barceloní per lluitar contra el coronavirus, però ahir dilluns va reconèixer a Twitter que “la broma era de molt mal gust” tot i “el marc militarista” que creu que està imposant el govern espanyol.

No obstant això, Societat Civil Catalana recorda que el Codi Penal recull la incitació a la violència i a la intimidació contra l’exèrcit. A més, creu que Coma va desitjar la mort dels militars quan va dir que, abraçant-los i tossint a la seva cara, “igual així se’n van i no tornen més”. L’entitat opina que ho va dir “no perquè se’n vagin voluntàriament i no tornin, sinó perquè pateixin les pitjors conseqüències del covid-19”.