Dijous, 3 de desembre de 2020 - Edició 861
La República

Sorprenent dada de la Viquipèdia en català que assenyala a Rússia

Curiosa dada la que ofereix l’enciclopèdia en línia després de l’operació Volkhov d’ahir

Gerard Sesé
Gerard Sesé 29/10/2020
Muntatge de Carles Puigdemont amb la bandera de Rússia darrere

Ahir, la Guardia Civil i la justícia espanyola duien a terme una nova ràtzia contra l’independentisme. Una acció judicial amb més de 20 detinguts, empresaris i activistes catalans, per buscar possibles finançaments de procés.

Una operació va ser batejada maliciosament amb el nom de Volkhov, en honor a la División Azul, la brigada franquista que va lluitar contra el comunisme a Rússia. La interlocutòria assegura que darrere l’independentisme hi ha el Kremlin, i que Rússia havia ofert 10.000 soldats a Carles Puigdemont si declarava la independència i, fins i tot, eixugar el deute de la nova República. Josep Cuní va arribar a dir que el pacte era el suport rus a canvi d’una base militar al mediterrani.

Doncs menys de 24 hores després d’aquests fets, la Wikipedia en català ha fet un curiós tuit que assenyala al país de Vladímir Putin.

Segons una publicació a Twitter, el segon país de tot el món que més visita la Viquipèdia en català, després d’Espanya, és Rússia amb 602.000 lectures anuals Bandera de Rússia. La segueixen els EUA, Polònia, Alemanya i França.

Relacionats