Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Sonor mastegot de Boye a una vella glòria convergent

L’unionista radical Ignasi Guardans intentava desprestigiar la defensa de Quim Torra però n’ha sortit escaldat

Redacció 18/09/2020
Pla curt de l'advocat Gonzalo Boye en una atenció als mitjans després de declarar a l'Audiència Nacional, el 23 d'octubre de 2019 (horitzontal)

Ignasi Guardans és una vella glòria de CiU i actualment representa els ideals més unionistes fets des de Catalunya a les xarxes socials. Va iniciar la seva activitat política el 1995 com a diputat de CiU al Parlament de Catalunya. Un any més tard va passar a ser diputat al Congrés dels Diputats, càrrec que va ocupar fins al 2004. També va ser eurodiputat del 20 juliol 2004 al 22 abril 2009.

Guardans feia ahir un tuit intentant desprestigiar i atacar la defensa del MHP Quim Torra. L’advocat català definia Gonzalo Boye com un “cínic” amb una “ètica limitada” i “capaç d’inventar qualsevol cosa” per defensar els seus clients. Així, deia que, si era culpable i necessitava algú que el defensés “i que no li importi el dret” trucaria a Boye.

La resposta de l’advocat xilè ha estat tant curta com contundent en forma de mastegot via Twitter: “El problema que tindries és que a algú com tu segur que no el defensaria”.