Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

Salut anuncia baixes automàtiques per covid durant cinc dies

Així ho ha anunciat la secretària de Salut Pública per tal de donar oxigen a l’atenció primària col·lapsada

Àlex Huguet 05/07/2022
Pla de la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, durant la commemoració del primer aniversari de la primera vacuna contra la covid, el 27 de desembre del 2021

En plena setena onada i amb els CAP col·lapsats, Salut ha tirat pel dret i ha tornat a instaurar les baixes automàtiques quan l’afectat tingui símptomes compatibles amb la covid. Ni tan sols caldrà que presentin un test positiu.

Això sí, la baixa no podrà ser més alta de cinc dies, on automàticament es generarà l’alta. En una roda de premsa, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, juntament amb la directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel, han anunciat la mesura amb l’objectiu de donar oxigen a l’atenció primària, que actualment es troben sense personal suficient per atendre tots els possibles casos.

Aquesta mesura arriba després que ja se sumin 2.139 hospitalitzats per coronavirus, xifra que no para de créixer des de fa setmanes. De fet, segons les dades d’aquest mateix dimarts, l’Atenció Primària ha diagnosticat més de 38.273 casos positius de coronavirus en una setmana.