Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

Sala-i-Martín destrossa Coscubiela per l’ERO d’ICV: “Vau dir que mai utilitzarieu la reforma laboral de Rajoy”

“Donaràs part del teu alt sou gràcies a les portes giratòries als afectats?”

Gerard Sesé
Gerard Sesé 09/07/2019
Joan Coscubiela i Xavier Sala-i-Martin (muntatge)

El consell nacional d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) va anunciar dissabte passat presentar un concurs voluntari de creditors i un expedient de regulació d’ocupació (ERO), donada la “situació econòmica” que es troba el partit. Aquest dilluns s’ha detallat com serà l’operació i ha sorprès que el partit comunista acomiadarà la plantilla amb la indemnització mínima prevista a la reforma laboral aprovada pel govern espanyol de Mariano Rajoy. És a dir, la formació pagarà als treballadors 20 dies per any treballat.

Un dels supervivents d’ICV i encara cara visible de la formació, Joan Coscubiela, ha volgut justificar l’ERO i s’ha defensat dels atacs i burles a la xarxa però n’ha sortit escaldat quan s’ha enfrontat amb l’economista Xavier Salai-Martín.

El professor li ha etzibat un “Per què menteixes?” i ha seguit: “vau anunciar dissabte que farieu concurs. El jutge tardarà dies o setmanes si l’accepta o no. És impossible que, el dilluns (un dia laborable després de l’anunci) l’administrador concursal sigui qui hagi pactat l’ERO”. Sala-i-Martin, a més, li ha recordat les promeses dels ecosocialistes en temps de campanya: “vau prometre que, allà on governéssiu no aplicaríeu la reforma laboral” el que qualifica d’una “gran farsa” perquè “a l’hora de la veritat, heu donat indemnització mínima que mana la llei de Rajoy”.

L’estocada final que deixa fora de joc Coscubiela és quan l’economista el repte a donar part del seu sou als afectats: “res no us impedeix als dirigents que teniu salaris alts a causa de les portes giratòries, que compartiu una part dels vostres elevats salaris amb els acomiadats. Ho fareu?”.