Diumenge, 18 d'abril de 2021 - Edició 997
La República

[Primícia] Els Mossos multen Roger Español per dir “covard” a un agent

L’activista independentista i víctima de la violencia policial l’1-O rep dues sancions aquesta setmana

Gerard Sesé
Gerard Sesé 20/08/2020
Roger Español, víctima de la brutalitat policial l'1-O

Roger Español és una de les víctimes més conegudes de la repressió policial de l’1-O: va perdre un ull per la violència dels agents de la Policia Nacional al col·legi electoral de Ramon Llull de Barcelona. Tot i això, el seu activisme per la causa no ha parat i ha seguit manifestant-se i concentrant-se al carrer.

Malgrat ja ha estat un represaliat, les sancions per mantenir la seva lluita en favor de la República no cessen, també des de Catalunya. I és que el músic explicava a les xarxes que en aquesta última setmana havia rebut dues sancions via correu ordinari.

En declaracions a La República, Español ha explicat que just acabava d’anar a comissaria per a preguntar el perquè de les dues multes i que feia pocs minuts que havia conegut els motius: Una multa per una concentració a Barcelona, on se l’acusa de desobediència i se’l sanciona amb un import de 600 euros i una segona multa perquè en una altra ocasió va dir “covard” a un agent de la policia catalana quan era identificat. En aquesta ocasió la multa és de 100 euros.

Español ha explicat a aquest mitjà que, tot i que si paga abans de 14 dies la sanció passa a ser 350 euros i no 700, com a artista i músic, amb l’actual situació de la pandèmia no pot fer front als pagaments. Recorrerà les sancions tot i que implica que, si perd, haurà de pagar els 700 sencers.