Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

[Primícia] Activistes LGTBI inicien una campanya per pagar-se la defensa després d’una denúncia de Cs

Van intentar impedir que l’autocar de la formació ultra “tragués profit” de la seva lluita colant-se dins del recorregut

Gerard Sesé 11/10/2020

Durant el dia de l’orgull gai i la comunitat LGTBI del juny del 2019 a Barcelona, el partit ultra Ciudadanos va voler manifestar-se a la força al costat d’entitats i organitzacions del col·lectiu quan acabava de pactar diferents governs autonòmics i municipals amb Vox, un partit que és conegut per tothom que en el seu ideari hi ha contingut homofòbic i contrari als drets i llibertats de tot allò que fa referència a l’entorn LGTBI.

Així doncs, membres del 28J Autònom, una de les organitzacions que duen a terme mobilitzacions i activitats pel dia de l’Orgull LGBTI, van intentar impedir que l’autocar de la formació ultra “tragués profit” de la seva lluita colant-se dins del recorregut. Val a dir que, a més, Ciudadanos ja havia estat expulsat prèviament del PRIDE BCN, controlat per les grans empreses del sector gai de Barcelona.

Diversos manifestants van barrar el pas de l’autocar i van fer-hi algunes pintades de protesta. Ara, els d’Inés Arrimadas han iniciat un procés judicial contra ells. Quatre persones del col·lectiu hauran d’anar a judici per “coaccions i danys” contra Ciudadanos.

Des del col·lectiu LGTBI 28J Autònom apel·len a “la solidaritat popular” per fer front col·lectivament a la repressió. Així doncs, han iniciat una campanya de micromecenatge en aquest web on hi ha diferents opcions per ajudar-los: des de comprar una bossa o una samarreta a fer donacions o actes solidaris.