Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Primera nit de sopars en la desescalada: “Tancar a dos quarts de deu del vespre és massa aviat”

El restaurant Casa Pagès a Barcelona serveix a 25 clients: “Un dia estrany, però la gent ha respost bé”

Agències 24/11/2020
El gerent de Casa Pagès, Albert Barros, tanca la persiana del restaurant a les 21.30 hores, el 23 de novembre del 2020 (Horitzontal).

Els bars i restaurants han viscut aquest dilluns la primera nit per servir sopars en la desescalada, amb l’obligatorietat però de tancar portes a les 21.30 hores. “Tancar a dos quarts de deu del vespre és massa aviat. No ho veig molt factible”, ha comentat Albert Barros, gerent del restaurant Casa Pagès, a la Vila de Gràcia de Barcelona. “A partir de les nou has de manar la pressa a la gent perquè marxi. I et poses nerviós per si passa una patrulla de la Guàrdia Urbana i et veu obert”, ha continuat Barros. “Ha estat un dia estrany, amb aforament del 30%, però la gent ha respost bé”, ha assenyalat el gerent de Casa Pagès, que ha servit sopars a 25 clients. “La gent tenia moltes ganes que tornéssim a obrir”, ha assegurat Barros.

Tot i la bona notícia de poder obrir després de 40 dies tancats, el restaurant Casa Pagès –amb dos locals als carrers Llibertat i Torrent de l’Olla- treballa a mig gas. “Hem passat de ser 16 persones a només 4. La resta estan a l’ERTO i no veiem perspectiva que tornin aviat”, ha afirmat l’Albert Barros. “Aquest 2020 haurà estat un any per oblidar i de no poder dormir. Portem 11 mesos i hem estat tancats un total de cinc mesos, quasi la meitat del temps”, ha conclòs el gerent de Casa Pagès.

La Federació d’Hostaleria i Restauració, a favor d’allargar els horaris per sopar

La necessitat d’allargar l’horari nocturn per servir sopars és pràcticament compartit per tots els restaurants i també pel gerent de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT), Daniel Brasé. “Volem ser europeus, però amb aquestes imposicions no. Hi ha gent que està treballant fins a les 20 hores i és molt difícil avançar horaris dels sopars”, ha assenyalat Brasé. “Als teatres i cinemes pot ensenyar el resguard del tiquet per poder tornar a casa més tard i bars i restaurants hauríem de poder fer el mateix”, ha apuntat el gerent de la FIHRT. “Que la gent pugui anar a sopar més tranquil·la i allargar una mica més. El covid-19 no surt a partir de les 22 hores, no és qüestió d’horaris”, ha conclòs Brasé.