Edició 2047

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 03 de març del 2024
Edició 2047

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 03 de març del 2024

Primera nit de sopars en la desescalada: “Tancar a dos quarts de deu del vespre és massa aviat”

|

- Publicitat -

Els bars i restaurants han viscut aquest dilluns la primera nit per servir sopars en la desescalada, amb l’obligatorietat però de tancar portes a les 21.30 hores. “Tancar a dos quarts de deu del vespre és massa aviat. No ho veig molt factible”, ha comentat Albert Barros, gerent del restaurant Casa Pagès, a la Vila de Gràcia de Barcelona. “A partir de les nou has de manar la pressa a la gent perquè marxi. I et poses nerviós per si passa una patrulla de la Guàrdia Urbana i et veu obert”, ha continuat Barros. “Ha estat un dia estrany, amb aforament del 30%, però la gent ha respost bé”, ha assenyalat el gerent de Casa Pagès, que ha servit sopars a 25 clients. “La gent tenia moltes ganes que tornéssim a obrir”, ha assegurat Barros.

Tot i la bona notícia de poder obrir després de 40 dies tancats, el restaurant Casa Pagès –amb dos locals als carrers Llibertat i Torrent de l’Olla- treballa a mig gas. “Hem passat de ser 16 persones a només 4. La resta estan a l’ERTO i no veiem perspectiva que tornin aviat”, ha afirmat l’Albert Barros. “Aquest 2020 haurà estat un any per oblidar i de no poder dormir. Portem 11 mesos i hem estat tancats un total de cinc mesos, quasi la meitat del temps”, ha conclòs el gerent de Casa Pagès.

Publicitat

La Federació d’Hostaleria i Restauració, a favor d’allargar els horaris per sopar

La necessitat d’allargar l’horari nocturn per servir sopars és pràcticament compartit per tots els restaurants i també pel gerent de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT), Daniel Brasé. “Volem ser europeus, però amb aquestes imposicions no. Hi ha gent que està treballant fins a les 20 hores i és molt difícil avançar horaris dels sopars”, ha assenyalat Brasé. “Als teatres i cinemes pot ensenyar el resguard del tiquet per poder tornar a casa més tard i bars i restaurants hauríem de poder fer el mateix”, ha apuntat el gerent de la FIHRT. “Que la gent pugui anar a sopar més tranquil·la i allargar una mica més. El covid-19 no surt a partir de les 22 hores, no és qüestió d’horaris”, ha conclòs Brasé.

Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut