Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Preocupació entre els Bombers per la inestabilitat del perímetre de l’incendi de la Conca de Barberà i l’Anoia

D’altra banda, l’incendi de Ventalló que ha cremat unes 50 hectàrees, ja està estabilitzat

Avatar
Agències 25/07/2021
Pla general d'un camp de conreu cremat al terme municipal de Santa Coloma de Queralt i fum al fons del foc que segueix actiu. Imatge del 24 de juliol del 2021 (Horitzontal).

L’incendi de la Conca de Barberà i l’Anoia ha cremat unes 1.100 hectàrees i continua actiu. Les tasques d’extinció dels Bombers es concentren en aquests moments en estabilitzar els flancs sobretot l’esquerra, que és “molt llarg”, d’uns 10 quilòmetres, i “molt inestable”, fet que “intranquil·litza” els Bombers, com ha apuntat l’inspector en cap de cos, David Borrell. El canvi del vent de ponent al de marinada durant el matí d’aquest diumenge, també fa témer que aquest flanc es converteixi en el cap del foc i viri cap al nord, en direcció a Sant Martí de Tous, però es descarten nous confinaments o desallotjaments. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha assenyalat que serà “un dia llarg i complicat” per als efectius d’extinció.

D’altra banda, i més en positiu, els Bombers han donat per estabilitzat l’incendi de Ventalló (Alt Empordà) que es va declarar aquest dissabte a dos quarts de sis de la tarda. L’incendi ha cremat unes 50 hectàrees de massa forestal, la majoria en el terme municipal de Vilopriu. El foc es va iniciar en una zona boscosa i oberta coneguda com El Forn. La tramuntana el va empènyer de seguida i va saltar la carretera i va seguir avançant en direcció Vilopriu i les Olives. Un dels problemes van ser els diferents focus secundaris que van anar sortint i que van complicar les feines d’extinció als Bombers, que finalment, van poder aturar-lo i perimetrar-lo. No es va haver de desallotjar cap habitatge, però sí que es van tallar carreteres.