Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

Plataforma per la Llengua avisa que el 44% dels menorquins s’adreça en castellà als desconeguts

|

- Publicitat -

Plataforma per la Llengua ha presentat recentment les conclusions de l’enquesta “La llengua a Menorca: usos i actituds” i les dades demostren una preocupant submissió lingüística. Segons recull Menorca.info, un 43,7% dels habitants de Menorca empra el castellà a l’hora d’adreçar-se a un desconegut.

Publicitat

A més, en cas de saber que l’interlocutor xerra habitualment castellà, només el 8% manté el català a la conversa i “per educació i respecte”, el 91,3% canvia de llengua. Plataforma per la Llengua a Balears ha fet una anàlisi exhaustiva per estudiar quina percepció i quina importància li donen els habitants a la llengua.

Tot i que el 62,8% dels menorquins afirma saber parlar, escriure i llegir i només un 0,8%, ni el parla ni l’entén, l’ONG del català adverteix d’un “bilingüisme asimètric” que posa en risc la supervivència de la llengua. “A Madrid, el castellà no funciona igual que aquí el català, allà no passa que vagis a una benzinera, al jutjat o al metge, i que no t’entenguin”, apunta el sociolingüista Ivan Solivellas.

Et pot interessar  Plataforma per la Llengua obre una web per a l’oficialitat del català a la UE i comença una campanya intensa per als pròxims tres mesos
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió