Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Patenten un tipus de mascareta que permet menjar i beure

El creador ha estat un infermer d’Alacant que vol que la patent s’internacionalitzi perquè ho considera una solució per un problema global

Redacció 30/07/2021

Un infermer dels Països Catalans ha creat una mascareta que permet menjar i beure sense necessitat de retirar-se-la. La idea ja ha estat patentada, i es tracta d’un objecte d’un sol ús que s’assembla a les mascaretes FFP2 que també inclou els coberts. Es crea una cambra entre la boca i la mascareta, i l’espai interior queda tancat per un compartiment de plàstic, que té dues obertures, anterior i posterior, que contenen una comporta que alternativament s’obre o es tanca de manera manual. Es pot veure el funcionament de l’estri en aquest vídeo.

Tot i que d’entrada sembla aparatós, aquest tipus de mascaretes afavoririen sectors afectats per la pandèmia com la restauració. Per ara, l’invent ja ha superat tots els tràmits de l’estat per patentar-lo, però el seu inventor busca que la patent s’internacionalitzi perquè creu que pot ser una solució per un problema global.