Edició 2089

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 14 de abril del 2024
Edició 2089

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 14 de abril del 2024

Padrós reclama que els professionals sanitaris rebin ja la tercera dosi de la vacuna contra la covid

|

- Publicitat -

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha reclamat que els professionals sanitaris rebin ja la tercera dosi de la vacuna contra la covid. A través de les xarxes socials, ha explicat que ha fet aquesta petició formalment al Departament de Salut i al Ministeri de Sanitat. Padrós ha recordat que aquests professionals van ser vacunats fa molts mesos i ara estan, i estaran, “molt exposats”, especialment en un escenari de creixement de contagis. De la seva banda, Dincat ha reclamat que la vacuna sigui obligatòria per als professionals que atenen col·lectius de risc.

Padrós ha instat a “reforçar” l’escut protector de la societat i ha considerat que l’hivern és amenaçant per la previsió d’infeccions respiratòries. Ha demanat també responsabilitat i paciència a la població i que els que no s’hagin vacunat encara ho facin.

Publicitat

De la seva banda, Dincat ha insistit en la necessitat que la vacuna sigui obligatòria entre els professionals que treballen amb col·lectius de risc. En concret, ha reclamat al Govern quer faci una reforma legal que estableixi aquesta obligatorietat.

Dincat ha recordat que les persones amb discapacitat intel·lectual tenen major risc de contraure el virus per diferents motius, com les barres a l’hora de posar en pràctica les mesures d’higiene bàsiques o la dificultat a l’hora de distanciar-se socialment. A més, molts tenen patologies associades que els fan més vulnerables.

El director de Dincat, Carles Campuzano, ha afirmat que l’obligatorietat de la vacunació entre els professionals que atenen aquest col·lectiu és una mesura necessària per garantir el dret la protecció de la salut de les persones a qui acompanyen.

Et pot interessar  Uns 3.700 professionals sanitaris comencen cursos de català per aprendre i millorar el coneixement de la llengua
Publicitat

Opinió

Minut a Minut