Dilluns, 8 de març de 2021 - Edició 956
La República

Nyap de Renfe: demostra no conèixer la geografia de l’Estat amb un defectuós mapa

Situa Vigo a Portugal, i erren en la col·locació de ciutats portugueses i franceses

Redacció
Redacció 13/02/2020
Tren d'AVE de Renfe

Durant molts anys, el mapa de “La Vuelta” a Espanya, un dels esdeveniments esportius per excel·lència del món del ciclisme, va demostrar una desconeixença total de la geografia del mateix Estat per part dels seus creadors. Col·locaven Andorra a la Vall d’Aran i durant diferents edicions mai no es va arreglar.

Podrien ser els mateixos creadors els que han fet aquest mapa de Renfe. Tal com es pot veure, una de les empreses insígnia espanyoles no coneix la realitat geogràfica de Galícia i Portugal. En un mapa que ofereix a la revista Club + Renfe, moltes ciutats estan situades lluny de la seva localització real.

Vigo a Portugal, Orense la situa a la frontera amb el país lus, i tant la Corunya, com Ferrol, Porto i Lisboa perden el seu accés a l’aigua (en el cas de Ferrol, a la ria; i en el de Lisboa, a la desembocadura del Tajo), sent traslladades a zones d’interior. Les localitzacions de les seves estacions a França tampoc es queden curtes: si bé París està massa cap al nord per a incloure-la en la seva ubicació real, la capital francesa està situada en el que sembla ser la zona entre Llemotges i Clermond-Ferrand, amb altres no hi ha tanta excusa: Marsella està situada en una zona que podria ser Montpeller, i Lió, per la zona de parc de l’Aubrac. Tolosa està massa a l’oest i més al sud.

Ni una vol dir ni una!