Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Metges de Catalunya augmenta la pressió al Departament de Salut amb tres noves jornades de vaga

El sindicat majoritari reclama “mesures d’efecte immediat” davant la sobrecàrrega assistencial i la falta de facultatius

Redacció 20/01/2023
Pla mitjà dels metges de peu a la concentració organitzada per Metges de Catalunya a la Plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària. Imatge del 19 de maig de 2021 (Horitzontal) Data de publicació: dimecres 19 de maig del 2021, 13:08 Autor: Imanol Olite

El sindicat Metges de Catalunya intensifica la pressió i convoca noves jornades de vaga els dies 1, 2 i 3 de febrer amb aturades parcials, amb una crida dirigida a tots els facultatius dels hospitals i centres d’atenció primària (CAP) del sistema sanitari públic català.

El sindicat majoritari entre el personal mèdic ha registrat la nova convocatòria a les portes de la vaga de la setmana que ve, el 25 i 26 de gener, que coincideix amb la de docents i taxistes. En un comunicat, Metges de Catalunya espera que el Departament de Salut proposi “mesures d’efecte immediat” per resoldre la “sobrecàrrega assistencial” i la “crisi de facultatius”. El sindicat i la conselleria es van reunir dimecres i el dilluns que ve hi ha prevista una nova trobada.

Les aturades parcials seran: el dimecres 1 de febrer i el divendres 3 de febrer, de 8 h a 11 h i de 17 h a 20 h als hospitals i d’11 h a 14 h i 17 h a 20 h a l’atenció primària i, el dijous 2 de febrer, de 8 h a 00 h tant als hospitals com als CAP.

Reclamen mesures immediates 

Metges de Catalunya reconeix que en l’inici de les negociacions amb Salut, el passat dimecres, va corroborar que el diagnòstic de la situació i les preocupacions són “compartides”, però el sindicat espera que les mesures que es plantegin per part de la conselleria “tinguin un efecte immediat i un calendari concret d’aplicació”.

El sindicat demana que les propostes es dirigeixin a “la planificació de recursos, la retenció del talent mèdic, la formació continuada dels professionals i la millora de les condicions de treball”. Segons van explicar dimecres a la sortida de la reunió, al sindicat li va faltar concreció per part de Salut.