Dimecres, 25 de novembre de 2020 - Edició 853
La República

#MarcaEspaña: Un fiscal culpabilitza la víctima d’una violació amb prejudici

Nou exemple del masclisme a la justícia espanyola

Redacció
Redacció 20/12/2019
Imatge d'arxiu d'un jutge

Ha passat a l’Audiència Provincial de Las Palmas. El fiscal Javier García Cabañas, va interrogar una denunciant d’agressió sexual amb preguntes masclistes per excusar que aquesta hagués pogut ser violada. Només començar la sessió va preguntar-li “Què portaves posat el dia dels fets?”, i seguidament va voler concretar: “Els pantalons eren curts, cenyits o ajustats?”

El fiscal va seguir insistint en la manera de vestir de la noia fins al punt de plantejar la pregunta de si ella “portava roba íntima o no?”. El jutge va haver d’interrompre García Cabañas perquè deixés de fer questions relacionades amb la vestimenta de la denunciant.

El masclisme i la justícia espanyola, de la mà

El cas succeït a Las Palmes només és un exemple més de masclisme judicial, el mateix dia que l’Audiència de Barcelona ha descartat l’ingrés a presó dels tres condemnats per abús sexual a una menor de 16 anys a Manresa, tal com demanava la fiscalia i l’acusació particular.

I no es pot oblidar el sonat cas de la violació en grup de La Manada (on hi hava un guardia civil i un militar espanyol) que no va ser fins que va arribar al Suprem que el delicte va passar d’agressió sexual a violació en part, molt segurament, gràcies a la pressió mediàtica i social.

 

Relacionats