Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

L’estratègia espanyolista al descobert: El País avisa que si hi ha morts serà culpa dels republicans

Un dels diaris que ha fet un gir més ultra unionista els últims anys i que s’ha entregat a la caverna espanyola, El País, dedica avui una perillosa i maquiavèl·lica […]

Gerard Sesé 29/08/2018

Un dels diaris que ha fet un gir més ultra unionista els últims anys i que s’ha entregat a la caverna espanyola, El País, dedica avui una perillosa i maquiavèl·lica editorial sobre la suposada tensió a Catalunya titulada “Excepción con lazos” on ve a dir que l’indepednentisme porta la fractura als carrers.

L’editorial, de fet, traspua quelcom palpable al bàndol unionista: la desesperació per a crear violència entre les dues parts i justificar així un atac. La frustració de veure com només són els unionistes els agressius i repressors, els fa forçar la màquina no només per a intentar girar la situació amb constants provocacions sinó d’inventar-se la realitat.

L’estratègia de les clavegueres de l’Estat és tensar al màxim la societat catalana fins a produir una espurna de virulència.

L’editorial només atorga responsabilitats als independentistes, al Govern de Catalunya i als partits republicans. Una altra de les accions de llibre de la manipulació és dir que els altres fan justament el que tu fas: “A fin de presentarse como víctimas del Estado central, Torra y su Ejecutivo fingen ignorar que son ellos quienes ostentan el poder en Cataluña, y que es ese poder el que están usando con formas impropias en democracia, imponiendo una simbología política a quienes la rechazan e intentando amedrentarlos a través de las fuerzas policiales a su mando, a las que empujan a actuar de manera selectiva y arbitraria.

La idea és repetida constantment en tot l’article: “La Generalitat está arrojando a las calles asuntos con los que inflamar los ánimos de los ciudadanos, indiferente a los peligros de jugar con fuego con tal de alimentar su programa.

Avís greu… de morts?

El més greu de tota l’editorial és com acaba, amb una amenaça a l’aire indigne i que destapa l’estratègia que vol l’unionisme radical secundat per les clavegueres de l’Estat, com ho és la seva caverna mediàtica. Així que El País avisa: “De igual manera, la anulación del control del Govern manteniendo cerrado el Parlament es un intento de perpetrar en la sombra este atropello. Pero ninguna de estas maniobras impedirá señalar a Torra y sus consellers como responsables si algo irreparable llega a ocurrir entre catalanes.

Així ho ha alertat aquest matí Mireia Boya de la CUP en un tuit: