Dimecres, 25 de novembre de 2020 - Edició 853
La República

L’Estat espanyol, obsessionat en poder fer la foto a un Pujol entre reixes

L’obsessió espanyola per a veure un Pujol entre reixes i oferir la foto a l’opinió pública com si es tractés d’una recompensa del Far West no cessa. Sota aquesta dèria, […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 27/11/2018
Pla americà d'Oriol Pujol arribant a l'Audiència de Barcelona

L’obsessió espanyola per a veure un Pujol entre reixes i oferir la foto a l’opinió pública com si es tractés d’una recompensa del Far West no cessa. Sota aquesta dèria, la Fiscalia ha demanat per l’exdiputat de CiU al Parlament, Oriol Pujol, l’ingrés “immediat” a la presó per complir la seva condemna de dos anys i mig de presó per cobrar comissions i utilitzar la seva influència política per afavorir a empresaris en el cas del tripijoc del concurs per obtenir estacions d’ITV. Una acusació que va acceptar sota xantatge per evitar que la seva dona entrés a presó. De fet, segons ha pogut saber La República, Pujol s’estaria mentalitzant per afrontar el seu ingrés.

En el seu escrit, a què ha tingut accés Europa Press, la Fiscalia especial contra la corrupció s’oposa que se suspengui el seu ingrés a la presó acollint-se al benefici de la suspensió de la pena, que permet quan la persona no té antecedents i les penes a les quals és condemnat, per separat, no són superiors a dos anys.

La Fiscalia té en compte que Oriol Pujol va ser condemnat per delictes relacionats amb la corrupció política i econòmica, i de lluitar contra la corrupció i el frau és una de les prioritats absolutes perquè és “una xacra per a la societat i un atac a l’estructura democràtica de qualsevol estat”, pel que veu més necessària l’execució de la condemna.

Relacionats