Edició 2088

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 13 de abril del 2024
Edició 2088

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 13 de abril del 2024

Les aigües fecals confirmen l’evolució de la segona onada de Covid-19 a Catalunya

|

- Publicitat -

Les aigües residuals de diverses depuradores catalanes confirmen l’augment de la presència del coronavirus en la segona onada de la pandèmia de covid-19, ha informat la Generalitat en un comunicat aquest divendres.

Les dades obtingudes a través de controls analítics de 56 depuradores, que sanegen el 80% de les aigües residuals de Catalunya, suposaran una variable més per a la Conselleria de Salut i el Procicat per prendre decisions relacionades amb l’evolució de la pandèmia, segons ha explicat el Govern.

Publicitat

Les dades de què disposa la Generalitat coincideixen amb l’evolució de la segona onada de la pandèmia: a principis de juliol, només es van trobar concentracions altes de material genètic de virus en les proximitats de Lleida, coincidint amb el brot a les comarques de Segrià i el Pla d’Urgell.

A mitjans d’agost es va observar l’increment de concentracions en les províncies de Barcelona –sobretot en l’àrea metropolitana– i Girona, especialment, ha destacat el Govern, en localitats de la costa, amb gran afluència de turisme estival.

Les últimes anàlisis, del mes d’octubre, mostren una “circulació alta i sostinguda del virus”, ja que hi ha concentracions elevades en la majoria de depuradores analitzades.

La xarxa de seguiment de la Covid-19 en aigües residuals està coordinada per l’Agència Catalana de l’Aigua, que ha finançat el projecte amb 400.000 euros, ha anunciat el Govern.

Et pot interessar  Familiars de les víctimes de la residència de Tremp declaren que el centre va ser "la casa dels horrors" durant la covid
Publicitat

Opinió

Minut a Minut