Diumenge, 18 d'abril de 2021 - Edició 997
La República

Les 9 de Lledoners que van intentar “impedir” el trasllat dels presos denuncien un muntatge dels Mossos d’Esquadra

El Govern català exerceix com a acusació particular i explica que ho fa “sempre que un funcionari és agredit”

Gerard Sesé
Gerard Sesé 09/05/2019
Pla curt d'un agent antidisturbi dels Mossos d'Esquadra situat cara a cara amb un participant a la concentració de suport als presos pel trasllat a Madrid, l'1 de febrer del 2019 (horitzontal)

La República us explicava en primícia el cas de Josep de cal Rosas, el membre del CDR del Solsonès acusat per la Generalitat per la manifestació a favor de la investidura de Puigdemont a les portes del Parlament el 30 de gener del 2018.

Ara, el col·lectiu que es fa dir “Les 9 de Lledoners” han emès un comunicat on expliquen que hi ha 9 persones citades a declarar per aquells fets i on la Generalitat s’ha personat com a acusació particular. Aquestes persones són les que van desplaçar-se a la presó de Lledoners per intentar impedir, sense cap èxit, el trasllat dels presos polítics a Madrid per a començar el judici farsa.

La Generalitat s’explica

Fonts de la Generalitat han explicat a La República que durant el trasllat dels presos polítics sí que hi va haver “aldarulls, resistència i atacs als mossos en alguns llocs”. Davant d’aquest fet, el Departament d’interior s’ha personat com a acusació particular ja que hi ha atac a funcionaris però encara no ha presentat cap escrit d’acusació i, per tant, la Generalitat no imputa res a aquestes persones ja que és el jutge qui ho fa ni. Asseguren que tampoc ha demanat cap mena de pena.

Les 9 de Lledoners denuncien el muntatge policial dels Mossos d’Esquadra

En un comunicat emès per les 9 persones de Lledoners, asseguren que se’ls demana fins a 15 anys de presó. Aquesta és una de les demandes contra les 9 de Lledoners que expliquen que estan acusades de “lesions, atemptat a l’autoritat, robatori amb força i desordres públics”  el passat 1 de febrer. Asseguren que són “acusacions falses” i que en donaran els detalls en una roda de premsa el proper 15 de maig, a les 8.30h, davant dels jutjats de Manresa.

Les 9 de Lledoners denuncien que es tracta d’un muntatge policial orquestrat pels Mossos d’Esquadra amb la complicitat de la Generalitat, que recorden que es presenta en el cas com a acusació particular.