Dimarts, 26 d'octubre de 2021 - Edició 1188
La República

L’enganyifa dels vols regalats d’Iberia als sanitaris catalans

#MarcaEspaña Per anar de Barcelona a Eivissa t’obliguen a fer escala a Madrid perquè no són vàlids pels vols directes de Vueling

Gerard Sesé
Gerard Sesé 15/07/2020
Pla general de la quinzena de treballadors d'Ibèria concentrats a la zona d'arribades de l'aeroport del Prat

Iberia feia gala i gran publicitat d’una campanya on regalava 50.000 vols dobles al personal sanitari d’arreu de l’Estat per agrair-los la seva encomiable tasca durant la pandèmia pel coronavirus.

Tal com ha pogut saber La República, però, aquest regal no és gens efectiu i pragmàtic pels habitants a Catalunya. Tot i que oferia vols de franc tant per Iberia com per Vueling, a les condicions d’ús del regal (atorgat per ordre de registre de la sol·licitud d’aquells que es van apuntar) especifica que només és vàlid “en vols operats per Iberia, Iberia Express, Iberia Regional Air Nostrum” i no pas pels operats per Vueling.

Això vol dir que tots aquells catalans que vulguin usar el regal amb un vol, hauran de fer escala a Madrid. “Si vull anar a Eivissa, em fan passar per Madrid perquè Vueling opera els vols directes, fet que també passa amb moltes altres destinacions a l’Estat i europees” explica un dels usuaris que ha intentat gestionar el seu regal. Els vols de franc no permeten altres continents que l’Europeu.

Les operadores de la companyia li han deixat clar que “només el vol és apte amb Iberia” i a més, que s’ha de gastar entre el 22 de juny i el 30 de setembre. Si les escales en vols de curta durada ja de per si són molestes, en temps de pandèmia, no són ni còmodes ni gens recomanables.

Per acabar-ho d’adobar, i amb resignació, tal com explica el lector de La República, finalment van provar de volar a Madrid per esgotar el regal i el codi de validació del vol gratuït no els funciona. Ara, estan pendents que es posin en contacte des de la companyia de vol per a solucionar aquest segon problema. “Són uns estafadors” ha acabat reflexionant en veu alta l’afectat.