Dijous, 25 de febrer de 2021 - Edició 945
La República

L’Audiència de Barcelona vol que s’investigui Adif pel descarrilament de Vacarisses

Reobre la causa en entendre que la companyia estatal pot tenir-hi una responsabilitat pel mal manteniment de la xarxa ferroviària

Avatar
Agències 26/01/2021
Preparatius del desballestament de l'únic vagó del tren descarrilat a Vacarisses que encara queda sobre els vies, el 22 de novembre de 2018.

La secció 10a de l’Audiència de Barcelona ha acordat reobrir les diligències en relació al descarrilament del tren de Vacarisses, el novembre de 2018. En un primer moment, el jutjat d’instrucció 4 de Terrassa va decidir arxivar-lo en considerar que Adif no tenia cap responsabilitat en l’accident. Ara, però, l’Audiència demana que s’investigui més a fons si la companyia, responsable de la infraestructura ferroviària, va descuidar el seu manteniment. Les magistrades creuen que podrien existir certs “dèficits” i que es podria acusar “els encarregats d’inspeccionar, informar i executar les mesures correctores” a les vies. En aquest sentit, l’Audiència demana al jutjat que indagui en l’organigrama d’Adif del moment de l’accident.

L’accident va tenir lloc el 20 de novembre de 2018 i es va saldar amb una víctima mortal i més de mig centenar de ferits.