Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1479
La República

L’assetjament escolar es podrà denunciar a partir de dilluns mitjançant una aplicació

Educació posa en marxa aquest recurs per ajudar a fer aflorar casos que passen inadvertits

Agències 06/06/2021
La nova aplicació estarà disponible a partir del dilluns 7 de juny.

Educació posarà en marxa dilluns una nova aplicació web per poder denunciar violències a l’escola. Així ho ha anunciat aquest diumenge el conseller Josep González-Cambray en una entrevista al ‘Via Lliure’ de RAC1, on ha explicat que en els últims dos mesos s’han presentant 183 denúncies per violències en l’entorn escolar, la majoria de casos d’assetjament entre companys. González-Cambray ha remarcat que la violència a l’escola és “una realitat que existeix i cal eradicar”.

La UsApps és una aplicació web del Departament d’Educació per comunicar situacions de violències que pot viure tot l’alumnat de Catalunya d’una forma fàcil, intuïtiva i eficaç. Pot utilitzar-la tot l’alumnat, les famílies i tota la comunitat educativa, així com persones externes al centre. ‘UsApps pretén facilitar que es denunciïn de forma senzila els casps d’assetjament perquè els especialistes de la Unitat de Suport a l’Alumnat en Situació de Violència (USAV) es puguin activar i fer un seguiment de cada cas, per actuar amb la “màxima fermesa i contundència”.

Cambray ha destacat que, més enllà d’educar amb el currículum competencial, als centres educatius s’ha de prestar un “acompanyament emocional” i ensenyar a “ser persones i conviure”, per la qual cosa la seva prioritat és que les escoles siguin llocs “lliures de violències i de segregació”.